•  

UPF - Secretariaat
Kamelenspoor 60

3605 EC Maarssen.

Tel: 0346-572989
Tel: 070-3835938

E-mail: info@upf-nederland.nl


Citaten

"Een mens begint pas te leven zodra hij voorbij gaat aan zijn eigen beperktheden en zich betrokken gaat voelen bij het wel en wee van de mensheid"

Martin Luther King Jr.

"Ieder mens is geweldig omdat ieder mens kan dienen. U hoeft geen diploma van de universiteit te hebben om te kunnen dienen; u hoeft Plato en Aristoteles niet bestudeerd te hebben om te dienen. U hoeft de relativiteitstheorie van Einstein niet te kennen om anderen te dienen. Alles wat u nodig heeft is een hart vol dankbaarheid"

Martin Luther King Jr.

"Je moet eerst zelf veranderen wil je de verandering in de wereld zien."

Mahatma Gandhi.

"Kunt u zich herinneren hoe theorieën over elektrische stroom en onzichtbare golven bespottelijk werden gemaakt? De kennis over de mens staat nog steeds in de kinderschoenen."

Albert Einstein.

"Er komt geen vrede tussen de volkeren zonder dat er vrede komt tussen de religies."

Hans Kung.

"Zalig zijn de vredestichters want zij zullen Gods kinderen genoemd worden."

Jezus, Mattheus 5:9

"Het eerste wat we moeten doen is Gods rijk in ons zelf zoeken. Daar ligt de vrede. Zodra we de vrede gevonden hebben, hebben we onze steun gevonden en tevens onszelf."

Jnayat Khan.

Indien iemand je een vuistslag geeft, doe dan niet hetzelfde. Ga naar zijn huis en zoen zijn voeten."

Sikhismen, Adi Grant.

"Als je naar God gaat dan vind je vrede in je hart."

Islam, Koran.13.28

"God is vrede, Zijn naam is vrede en alles is samen gebundeld in vrede."

Jodendom,
Zohar, Leviticus 10b

“Door Zijn genade kun je absolute vrede vinden."

Hindoeisme,
Bhagavad Gita 18.61.62

Nieuws vervolg:

Peace Cup 2009 in Andalusië

Op 24 juli begint in Spanje de strijd om de Peace Cup 2009. Het populaire tweejaarlijkse voetbaltoernooi is in 2002 door de Zuid Koreaanse dr. Sun Myung Moon in het leven geroepen als strategische investering met het doel wereldvrede dichterbij te brengen. De finale op 2 augustus wordt gespeeld in het Estadio Olimpico in Sevilla. Verwacht wordt dat alle teams op volle oorlogssterkte zullen aantreden.

Vervolg:

Het Peace Cup toernooi is in snel tempo uitgegroeid tot een prestigieus treffen met clubs van naam als Olympique Lyonnais, Juventus, Aston Villa, Sevilla en Real Madrid. In 2009 wordt het toernooi, waarvoor zich 12 topteams uit vier continenten hebben ingeschreven, voor de eerste keer buiten bakermat Zuid Korea gehouden.

Deelnemer Real Madrid speelt haar eerste twee wedstrijden in de vertrouwde omgeving van het eigen Santiago Bernabeu stadion. Voor recente aanwinsten van Real Madrid zoals Kaka, Christiano Ronaldo en Benzema zal het de eerste gelegenheid zijn om hun kunnen tegenover het thuispubliek te tonen. Ook voor alle overige teams geldt dat men er alles aan zal willen doen om in deze even inspirerende als uitdagende ambiance en met elftallen van dit kaliber als tegenstander, een goed figuur te slaan.

Madrid en Andalusië

Tijdens de 10 dagen volgend op het openingstreffen op 24 juli, wordt het wedstrijdprogramma afgewerkt in Madrid en in vier gerenommeerde stadions in de Zuid Spaanse regio Andalusië: de hoofdstad Sevilla en verder Malaga, Jerez en Huelva zijn de steden die de Peace Cup gastvrijheid verlenen. Andalusië, met ruim 8 miljoen inwoners, is een van de 17 autonome regio’s van Spanje en grenst aan de Middellandse Zee.

Peace Dream Foundation

De Peace Dream Foundation, de organisatie onder wiens auspiciën het Peace Cup toernooi plaatsvindt, maakt duidelijk dat alle inkomsten van het toernooi uit o.a. televisiecontracten, recettes en marketing gedoneerd worden aan sociale hulpverleningsprojecten voor jongeren wereldwijd.

            

Dr. Chun Hwan Kwak ( Peace Dream Foundation)        De loting in Sevilla op 16 april 2009    

Dr. Chun Hwan Kwak, internationale voorzitter van de Peace Dream Foundation: “De Peace Cup is niet simpelweg een zomertoernooi dat voorbereidt op de nieuwe competitie, het gaat om veel meer dan dat. Dit initiatief is genomen om harten te openen, wereldwijde solidariteit te bevorderen en wereldvrede te helpen realiseren”.

Voetbal en vrede

(Intussen voormalig) technisch directeur van Real Madrid, de Serviër Predrag Mijatovic, bekend als vroegere sterspeler van het voormalige Joegoslavië, sprak over het belang van deelname van zijn team aan dit toernooi: “De Peace Cup heeft wereldwijde impact en mijn club is er bijzonder trots op, aan dit unieke toernooi te kunnen deelnemen. Real Madrid wil vechten voor vrede en tegen armoede en de visie achter dit voetbalfestijn sluit goed aan bij de filosofie van de club.”

Sterk deelnemersveld

Werd er in voorbije edities van de Peace Cup door 8 teams gestreden om de kampioensschaal en de niet geringe overwinningspremie, (het winnende team ontvangt een bedrag van 2 miljoen US dollar), dit jaar is de competitie voor het eerst uitgebreid naar 12 deelnemende clubs. Behalve de hiervoor genoemde teams nemen ook Besiktas, Atlante ( Mexico), Liga de Quito (Ecuador), Al-Ittihad (Saoedi-Arabië), Seongnam Ilhwa (Zuid Korea), Malaga en FC Porto deel.

Ontstaan

Het eerste Peace Cup toernooi werd gehouden in 2003 in Zuid Korea en kende PSV Eindhoven, dat tijdens de finale Olympique Lyonnais met 2-1 versloeg, als winnaar. Mark van Bommel, in die tijd PSV aanvoerder, ontving de beker uit handen van de geestelijk vader van het toernooi, reverend dr. Sun Myung Moon. Winnaar in 2005 was het Londense Tottenham Hotspur en in 2007 was Olympique Lyonnais de sterkste.

 

                    

             Robben en Vennegoor of Hesselink            Winnaar PSV met dr. Sun Myung Moon in 2003    

Peace Queen Cup

In 2006 vond in Zuid Korea ook het eerste Peace Queen Cup toernooi plaats, de vrouwelijke tegenhanger van de Peace Cup met deelname van 8 professionele landenteams voor vrouwen. In dat jaar, evenals in 2008, was ook de Nederlandse nationale ploeg onder leiding van bondscoach Vera Pauw actief in deze competitie. In de perceptie van de UPF en de Peace Dream Foundation staat het internationale vrouwenvoetbal aan de vooravond van een definitieve doorbraak en gaat het een glorieuze toekomst tegemoet.

Visie

Het Peace Cup initiatief is genomen om de wereld te verenigen via voetbal als effectief bindmiddel. Het doel is om de energie en de uitstraling van de voetbalsport te gebruiken om de eenheid en de gemeenschapszin onder de wereldbevolking te stimuleren en om zo bij te dragen aan wereldvrede. Het is de enige sport die werkelijk universeel is qua populariteit en daardoor kan het een natuurlijke brug vormen tussen culturen, religies, naties en rassen. De UPF heeft grote bedragen geïnvesteerd in de voetbalsport vanwege de verenigende en vredestichtende kracht die zij toekent aan sport in het algemeen en aan voetbal in het bijzonder.

Populariteit en geld

Door de enorme populariteit van de voetbalsport gaan er al jaren astronomische bedragen om in de voetbalwereld. Dr. Moon en de Peace Dream Foundation zijn van mening dat dit geld niet alleen ten goede moet komen aan een kleine groep extreem getalenteerde voetballers en slimme zakenmensen. Het is essentieel dat deze geldstroom geleidelijk aan in de richting wordt gebogen van een groter geheel. Het gaat om bewustwording, evenals om concrete ondersteuning van jonge mensen die het minder hebben.

Coaches blij met toernooi

Guus Hiddink, in 2003 coach van het winnende PSV: “Peace Cup is een uitstekend georganiseerd toernooi met een goede sfeer. Ik ben ervan overtuigd dat het voor alle deelnemende teams een heel speciale ervaring was”.

Martin Jol, hoofdcoach van Tottenham Hotspur, de winnaar van 2005: “Ik wil mijn dankbaarheid uitdrukken tegenover de Peace Dream Foundation. Het is heel bijzonder om een toernooi te spelen dat zo betekenisvol is; ik ben erg blij dat we er bij konden zijn”.

Robbie Keane, aanvaller van Tottenham Hotspur: “Wij spelers en staf hebben genoten tijdens deze twee weken in Korea. De vriendelijkheid en de warmte van de Koreaanse gemeenschap hebben ons geraakt. En het is fantastisch dat we als winnaar van deze Peace Cup uit de bus zijn gekomen”.

Vera Pauw, bondscoach Nederlands dameselftal dat in 2006 deelnam aan het eerst Peace Queen Cup toernooi: “Het is een buitenkans voor ons om aan dit toernooi mee te doen. Het is goed voor de teambuilding en we worden allemaal beter door veel duels op topniveau te spelen, zoals hier in Zuid-Korea”.

Zie ook: http://www.peacecup.com/

Terug naar de homepage  

De Universal Peace Federation

is opgericht door Dr. Sun Myung Moon op 12 september 2005 in New York tijdens een vergadering van de Interreligieuze en Internationale Federatie voor Wereldvrede. De federatie is een NGO met een raadgevende status naar de ECOSOC (de Economische en Sociale Raad binnen de VN).

De federatie werkt aan een wereldwijde cultuur van vrede die alle nationaliteiten, religies, rassen en culturen omvat.

De Federatie gaat er vanuit dat:

- God bestaat als schepper en ouder van de hele mensheid

- de mens in zijn essentie een spiritueel en moreel wezen is.

- het gezin de school van liefde is en de bouwsteen voor wereldvrede.

- de hoogste standaard voor menselijke verhoudingen een leven voor anderen is.

- interreligieuze samenwerking essentieel is voor wereldvrede.

Citaten uit Dr. Moon’s vredesboodschap:

De spil van het universum:

"Als we God zelf zouden vragen wat het centrum van het universum is , zou Hij ons zeggen dat het de relatie tussen ouder en kind is. Niets is meer betekenisvol dan dit. De ouder kind relatie definieert ook de fundamentele verhouding tussen God en mens."

Een wereld van vrede:

"De hemel is een wereld gevuld met ware liefde, waar iedereen altijd en overal ware liefde inademt. Het is een plek waar de hele schepping en alle mensen onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn, zoals de cellen in ons lichaam."

De geestelijke wereld:

"De geestelijke wereld bestaat werkelijk. Zij komt niet voort uit ons verlangen of onze verbeelding. Wij kunnen ook niet kiezen of we er wel of niet heen gaan. Net zoals God eeuwig en onveranderlijk is, zo ook is de geestelijke wereld eeuwig en onveranderlijk."

Over ware liefde:

"De essentie van ware liefde is niet om zelf gediend te worden, maar het is geven en dienen voor het welzijn van anderen. “ “Ware liefde geeft, vergeet dat zij gegeven heeft en gaat zonder ophouden door met geven. Ware liefde geeft met een blij hart. De kracht van ware liefde is sterk genoeg om alle barrières af te breken die gevallen mensen opgebouwd hebben."


UPF - Kamelenspoor 60 - 3605 EC Maarssen.

Tel: 0346-572989 of 070-3835938.E-mail: info@upf-nederland.nl